A CDC azt mondta, hogy nem mindenki lázas, aki influenzás.


A CDC azt mondta, hogy nem mindenki lázas, aki influenzás.

Az alkohollal kapcsolatos jogalkotási megközelítések ugyanazokkal a kihívásokkal néznek szembe, mint a dohánytörvények: a törvényhozók úgy támogatják saját államuk alkoholiparát, ahogyan az ellenáll a dohányérdekeket fenyegető politikai fenyegetéseknek.

Az amerikai felnőttek kevesebb mint 60 százaléka iszik alkoholt. Ha a törvényhozók befolyásolása a cél, David Jernigan szerint a népesség a megfelelő embereket foglalja magában.

Tovább: Az alkohol több embert öl meg, és fiatalabbakat. A legnagyobb növekedés a nők körében tapasztalható

Bővebben: A "fenékem" részeg volt a tévében. Hálás vagyok, hogy eltaláltam, mielőtt megöltem magam vagy másokat

Jernigan, a Bostoni Egyetem közegészségügyi karának professzora, aki 30 éve az alkoholkutatásra specializálódott, azt mondja, hogy nem iszik, mert "szeretem megőrizni az eszemet."

Jernigan nem ért egyet.

Belefáradt a fájdalomcsillapítókra támaszkodva? Próbálja ki természetes kiegészítőnket a hosszan tartó ízületi kényelem érdekében. További információért látogasson el a https://hondrostrong-website.com/ oldalra.

„Az alkoholadó egy győzelem, győzelem, győzelem” – mondja. "Az államok több pénzt kapnak, és az emberek valamivel kevesebbet isznak."

Az értékesítés korlátozása. Az állam és a helyi önkormányzatok gyakran korlátozzák az adott területen engedélyezett italboltok számát, valamint az árusítható napokat és órákat.

A Community Preventive Services Task Force, amely az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztériumának része, azt javasolja az államoknak, hogy álljanak ellen az alkoholeladások privatizációjának , ami az eladások medián 44 százalékos növekedéséhez kapcsolódik, ami az alkoholfogyasztás növekedéséhez vezet.

A Marathon Strategies 2014-ben jelentette a Marathon Strategies jelentését, hogy azokban az államokban, amelyek nem korlátozzák és nem szabályozzák az alkoholeladásokat, 50 százalékkal több italbolt van egy főre jutva, mint azokban, ahol igen.

Azokban az államokban, ahol lakossági korlát volt, minden 10 204 emberre jutott egy bolt. Azokban az államokban, ahol nem volt sapka, minden 5737 lakosra jutott egy bolt.

A kezeléshez való hozzáférés javítása. A kábítószerrel való visszaélés miatt kezelésre szoruló 10-ből csak egy ember kapja meg a szükséges ellátást a Substance Abuse and Mental Health Services Administration 2017-es jelentése szerint.

Ben Miller pszichológus, a Well Being Trust nonprofit szervezet stratégiai igazgatója szerint a szenvedélybetegeket korábban azonosítani kell, és "az első állomáson" össze kell kapcsolni a kezeléssel, beleértve a sürgősségi osztályokat és a börtönöket.

A mentálhigiénés dolgozók beépítése az alapellátó orvosok rendelőibe – mondja – „számtalan életet segíthet, dollármilliókat takaríthat meg, és elkezdheti megváltoztatni az ellátás kultúráját, hogy átfogóbb legyen”.

A megküzdési képességek erősítése. Az alkohollal összefüggő halálesetek körülbelül 15 százaléka öngyilkosság. A függőség kezelése segíthet a reménytelenség érzésének kezelésében.

A Well Being Trust "Nemzeti ellenállóképességi stratégiát" szorgalmazott.

A nonprofit csoport szerint a koragyermekkori politikákba és programokba való befektetés lenne a legnagyobb hatással.

A Well Being Trust az idei Pain in the Nation című jelentésében az iskoláskorú gyermekek traumáinak és mentális egészségügyi problémáinak jobb korai azonosítására szólított fel, hogy segítsen nekik kezelni a stresszt és a traumákat, mielőtt mankóként alkoholhoz és drogokhoz fordulnának.

"A legfontosabb anyag, amit meg kell vizsgálnunk, az alkohol, mert az sok mindenhez vezet, beleértve a fizikai bántalmazást és a nemi erőszakot is, aminek nem szabadna megtörténnie" – mondja Jernigan. – Abba kell hagynunk annak elfogadását, hogy nem tehetünk ellene.

Ha szeretnél kapcsolatot teremteni olyan online emberekkel, akik már túljutottak a történetben említett egészségügyi problémákon, vagy azokkal küszködnek, csatlakozz az USA TODAY „Túléltem” Facebook támogató csoportjához .

A Centers for Disease Control and Prevention jelentése szerint a tizenévesek öngyilkossági aránya több mint 70 százalékkal nőtt 2006 és 2016 között.

Az öngyilkosság volt a 10. vezető halálok az általános iskolás korú gyermekek körében 2014-ben – jelentette a CDC. A 10-14 évesek halálozási aránya több mint kétszeresére nőtt a 2007-es 0,9/100 000-ről 2,1/100 000-re 2014-ben.

Az öngyilkosság különösen nagy gondot okoz az LMBTQ fiatalok körében. Pierce azt mondta a KUSA-TV-nek, hogy a fiát azért zaklatták, mert meleg volt.

A Denver Public Schools hétfőn későn közölte, hogy "mélyen elkötelezett amellett, hogy az iskolai közösség minden tagját méltósággal és tisztelettel kezeljék, szexuális irányultságtól, nemi identitástól vagy transznemű státusztól függetlenül. Rendkívül fontos, hogy diákjaink minden támogatást megkapjanak. biztonságos és barátságos környezetben kell tanulni és boldogulni."

A körzet azt mondta, hogy rendelkezik irányelvekkel és képzéssel a zaklatás megelőzésére és megállítására, és teljes mértékben tiszteletben tartja a nemi identitást, "beleértve a preferált névmások és a mellékhelyiségek használatát".

Négy LMBTQ-fiatal közül három keresett az interneten a depresszióval kapcsolatos információkat – derült ki a Hopelab idén 14 és 24 év közötti fiatalok körében végzett felméréséből . Ez több mint kétszerese volt azoknak a fiataloknak, akik keresték az információt.

Az 5-12 év közötti fekete gyerekek öngyilkossági rátája nagyjából kétszerese az azonos korcsoportba tartozó fehér gyerekekének – jelentették az Országos Mentális Egészségügyi Intézet által finanszírozott kutatók idén. Ezzel szemben a fekete serdülők öngyilkossági aránya fele volt a fehér serdülőkének.

Tovább: A város átnevezi a Westwood utcát „Gábriel útjára”, hogy emléket állítson az öngyilkos gyermek áldozatának.

Pierce azt mondta az USA TODAY-nek, hogy fia részben fekete volt.

Azt kérte, hogy a nevét terjesszék „szeretettel és igazságossággal mindenki számára, ahogy ő akarja”.

Miller szerint az emelkedő arányok több iskolai mentálhigiénés szolgáltatás iránti igényről és "társadalom jelenlegi helyzetéről, valamint a remény hiányáról és a kétségbeesés érzéséről szólnak".

Indiana állam egészségügyi minisztériuma pénteken kiadta heti influenzajelentését , amely szerint államszerte több mint 30 halálesetet jelentettek ebben a szezonban a vírus miatt.

A 2019–2020-as szezonban eddig 31 influenzával összefüggő halálesetet jelentettek Indianában vagy laboratóriumi igazolások alapján, vagy a halotti anyakönyvi kivonat halálozási okaként szerepel.

Az elmúlt évek január közepén az osztály a 2018–2019-es szezonban nyolc, a 2017–2018-as szezonban 79, a 2016–2017-es szezonban pedig nyolc halálesetről számolt be.

Az idei szezonban a halálesetek közül 15-en 65 éves vagy idősebbek voltak; hatan 50-64 évesek voltak; 10 pedig 25 és 49 év közötti volt.

A Centers for Disease Control and Prevention szerint a 65 éves és idősebb felnőttek nagy kockázatnak vannak kitéve az influenza szövődményeinek, csakúgy, mint a terhes nők, a kisgyermekek és a szívbetegségben vagy asztmában élő egyének.

A CDC becslései szerint csak ebben a szezonban legalább 13 millió influenzabetegség, 120 000 kórházi kezelés és 6600 influenza okozta haláleset történt.

Az idei szezon első influenza okozta halálesetét Indianában körülbelül két héttel korábban jelentették, mint az előző szezonban. A 2019-es év végéhez közeledve a Marion megyei kórházakban az influenzaszerű tünetekkel kapcsolatos sürgősségi vizitek száma minden idők legmagasabb száma volt, ezért az egészségügyi tisztviselők arra kérték az enyhe tünetekkel küzdő egyéneket, hogy először keressék fel orvosukat, mielőtt sürgősségire mennének.

Az influenza gyakori tünetei közé tartozik a láz, hidegrázás, köhögés, torokfájás, izom- vagy testfájdalmak, orrfolyás vagy orrdugulás, fáradtság és fejfájás. A CDC azt mondta, hogy nem mindenki lázas, aki influenzás. Néhányan hányást és hasmenést tapasztalhatnak.

Influenzaszezon: Mit kell tudni az idei vírusról, védőoltásokról stb

Az egészségügyi tisztviselők szerint az influenza megelőzésének legjobb módja a védőoltás, a CDC pedig azt javasolja, hogy minden 6 hónapos és idősebb személy kapjon influenza elleni oltást.

Az IndyStar riportere, Shari Rudavsky hozzájárult ehhez a történethez.

Lépjen kapcsolatba az IndyStar riporterével, Kellie Hwanggal a 317-444-6032 telefonszámon vagy a kellie.hwang@indystar.com címen. Kövesd őt a Twitteren: @KellieHwang.

Az Indianai Közgyűlés számos olyan programot finanszírozott, amelynek célja, hogy elérje Holcomb azon célját, hogy Indiana csecsemőhalálozási aránya 2024-re a legalacsonyabb legyen Közép-Nyugaton. A kormányzó kedd esti beszédében Indiana állam javulását emlegette.

E kezdeményezések közé tartozik az OB navigátor program, amely személyes, otthoni támogatást nyújt a 20 legmagasabb csecsemőhalandósági rátával rendelkező megyében élő nők számára. A program az anyát és a babát a születés után hat hónapon át egy évig követi.

De bár az állam javult, egyes csecsemők továbbra is nagyobb arányban halnak meg, mint mások.

Míg a fehér csecsemők csecsemőhalálozási aránya 6,0 volt, ami elérte a 2020-ra kitűzött célt, addig a nem spanyol ajkú fekete csecsemőknél jóval magasabb – 13,0. Ennek ellenére ez közel 16%-os csökkenést jelent az előző évi 15,4-hez képest.

A spanyol csecsemők halálozási aránya 2017 és 2018 között még tovább csökkent, közel 20%-kal 6,1-re.

Box elmondta, hogy a kívánságlistájának egyik legfontosabb eleme a csecsemő- és anyai halandóság kérdésével kapcsolatban az Indianai Közgyűlés terhesség-lakási törvényjavaslata . A törvényjavaslat előírná a munkaadóknak, hogy ésszerű alkalmazkodást végezzenek terhes munkavállalóik számára, hogy ezek a nők lehetőség szerint tovább dolgozhassanak.

Ez attól kezdve terjedhet, hogy a cukorbeteg nők nassolhatnak, ha a vércukorszintjük lecsökken, egészen annak biztosításáig, hogy a terhesség későbbi szakaszában a nők ne emeljenek fel nehéz tárgyakat vagy ne mászjanak fel létrán.

Lépjen kapcsolatba az IndyStar riporterével, Shari Rudavskyval a 317-444-6354 telefonszámon vagy a shari.rudavsky@indystar.com címen. Kövesd őt a Facebookon és a Twitteren : @srudavsky.

A hosszú körmök manapság nagy trend, olyan szupersztárok kezén látható, mint Cardi B és Billie Eilish. Egy biológus azonban arra figyelmeztet, hogy ez az új tendencia egészségügyi kockázatokkal járhat, ha figyelembe veszi, hogy mi nőhet alatta.

Jeffrey Kaplan, az Amerikai Egyetem biológiaprofesszora azt mondta az USA TODAY-nek, hogy a köröm alatti terület a résben, ahol a legtöbb baktérium él.

"Minél hosszabb a köröm, annál nagyobb felületen tapadnak meg a mikroorganizmusok" – mondta. "A vizsgálatok 32 különböző baktériumot és 28 különböző gombát találtak a körmök alatt."

Kaplan szerint nem számít, hogy hosszú műkörmök, hosszú természetes körmök, zselés körmök, akril körmök vagy körömlakkok vannak, mert nagyobb a valószínűsége a mikroorganizmusok hordozásának, ami megnehezíti a kézmosással vagy dörzsöléssel történő fertőtlenítést.

A tanulmányok MRSA-t találnak, alatta staph-ot

Kaplan szerint az egyik tanulmány az MRSA-t, egy antibiotikum-rezisztens baktériumot talált, amely súlyos fertőzéseket okoz kórházi betegeknél, a begyűjtött körömminták felében.

Ezenkívül a köröm alatti baktériumok egy része megtalálható a bőrön, például a staphylococcus, amely fertőzéshez vezethet.

"A körömbaktériumot karcolással, körömrágással, orrszopogatással és ujjszívással továbbíthatja a rendszerébe" – mondta Kaplan.

Azt mondta, hogy a legrosszabb dolog, ami a baktériumoktól és gombáktól történhet, az egy körömfertőzés, amely nem lenne életveszélyes, de elcsúfíthatja a körmeit.

A hosszú körmökhöz köthető csecsemőhalálok

Ez az oka annak, hogy a legtöbb, ha nem minden egészségügyi dolgozónak rövid körmöket kell viselnie, mivel fennáll a betegség átvitelének veszélye, mondja Kaplan.

Egy oklahomavárosi kórház két ápolónője 16 csecsemő halálához járulhatott hozzá 1997-ben és 1998-ban a hosszú körmeik alatt talált baktériumok miatt – írja a The New York Times .

A hosszú körmök trendje a közösségi médiában

Kayla Newman, az észak-karolinai műkörmös szakember azt mondta az USA TODAY-nek, hogy nyolc évnyi szolgálata alatt egyetlen ügyfélkörében sem fordult elő fertőzés vagy "csúnya köröm".

„Általában azok, akiknek hosszú körmeik vannak, tudják, hogyan kell manőverezni velük, és tisztán tartani őket” – mondta. "Ha több mint 60 dollárt költ a körmei megcsinálására, és nem tartja tisztán, annak nincs értelme."

„Én spirituális újraélesztésnek hívom”: A mobil fodrász- és szépségápolási szolgáltatás a Skid Row-ban kínál átalakításokat a lélek számára

Hála Istennek, ez természetes: 30 fekete tulajdonú szépségápolási márka, amelyekről talán még nem hallottál

Newman a hosszú körmök trendjének növekedését tapasztalta az elmúlt néhány évben, és a közösségi média platformok, például az Instagram és a TikTok művészi mintákat mutatnak be a 2 hüvelyknél hosszabb körmökön.

"A körmök fantasztikus luxust jelentenek" – mondta. "Bátorítom az embereket, hogy végezzék el őket, mert ha ránézel a kezeidre, és szépnek és késznek látod, akár hosszúak, akár rövidek, csodálatos érzést kelt benned."

Kövesse Asha Gilbert @Coastalasha riportert. E-mail: agilbert@usatoday.com.

A színes bőrű ápolók azt mondják, hogy már alig várják az intézkedést, miután az ország legnagyobb ápolói egyesülete hivatalos bocsánatot kért a színes bőrű nővéreket jogfosztott rasszista gyakorlata miatt.

Contents